Vi er gået fra at være Lasse og mig i et lille glasrum i Agro Food Park, til en hel gård fuld af folk og fluer. Det skyldes bl.a. at ENORM har fået en søster, og hun er en fluefarm. Vi har fået taget vores første "gruppebillede", og jeg har sådan lyst til at fortælle hvem alle de gode mennesker er. 

Lab: Fluelarveproduktion. Det lyder syret og sci-fi agtigt, og sådan ser det faktisk også ud når jeg våger mig over i laboratoriet og ser de mange summende fluer og larver der vokser så hurtigt, jeg føler, at jeg kan se det med det blotte øje. Her er Lasse i fuld gang med at planlægge hvordan vi hurtigst og mest effektivt kan producere flueæg nok til at hver dag at lave 30 tons levende larver. For det er delmål nr. 1. Han har heldigvis god hjælp. Vi har fuldtidsansat Thais, der er fra Brasilien og kom til Danmark for snart halvandet år siden, da hun havde færdiggjort sin ph.d i biologi. Hun er over-insekt-nørden af os alle sammen, og begejstringen for fluerne og larvernes fysiologi er dejligt smittende. For et par måneder har vi også fornøjelsen af Arne og Mathias, der er maskinmesterstuderende og bygger prototyper på fluebure mens de studerer alle processer og finder smarte løsninger til automatisering.

Byggeri: Carsten, er min far. Har været med på sidelinjen i godt et års tid, men nu er han i fuld sving som direktør i BioFactory, hvor han lige nu har travlt med at facilitere ombygningen af hele gården, så vi hurtigst muligt kan skalere produktionen. Vi har ansat Jeppe og Dmitrijus, til i første omgang at hjælpe med byggeri og oprydning. Jeppe kender vi fra Dansk Insekt netværk. Nemlig – Endnu en insektnørd! Og Dmitrijus har såmænd boet på gården de sidste 16 år, hvor han stadig bor med hans kone og deres to børn. Han mærker også en stor omvæltning fra at være ene karl på gården, til det væld vi har af både egne folk og håndværkere i huset i disse dage. De knokler med oprydning og ombygning, i frost og slud. Det er dybt beundringsværdigt.  

Food: Når Lasse har så travlt med fluerne, har jeg fået hjælp med fødevarerne også. Vi har Jonas, der har været ansat som sælger siden december måned. Han skaffer nye forhandlere hver dag og spreder smil så hurtigt som han spreder larver. Heldigvis har vi Hanne, der sørger for at telefonen bliver taget, ordrerne bliver behandlet og lønnen til alle de hårdtarbejdende nye folk bliver betalt. OG så der 2 x Anders, der begge er praktikanter. Én sælger larver, og den anden rapper om dem.

- For syv sytten det er et sejt team!